chokladsugen?
Kladdkaka med mörkchoklad<3
100 gram smör eller margarin
100 gram mörk choklad
2 msk kakao
2 ägg
2msk ljus sirap
1,5 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljpulver
1,5 krm salt
1 krm bakpulver
Gör så här:
Vispa upp äggen tillsammans med sockret. Smält chokladen i vattenbad och rör i det smälta smöret eller margarin.
Rör samman torrvarorna i en bunke.
Blanda ner choklad- och smörblandningen i ägg- och sockerblandningen,tillstt sirapen.
Rör sedan ner torrvarorna och rör slätt.
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant.
Grädda i cirka 180 grader i cirka 15-20 minuter tills kakan är genombakad i kanten men kladdig i mitten. (18 minuter brukar vara en lagom tid, men prova dig fram till rätt tid för din ugn!)
Kyl kakan väl-chokladen i kakan behöver tid att stelna innan den går att skära.
Låt gärna vila i kylen under natten.
Dekorera kakan med riven choklad och servera med vispgrädde och kolasås.
Den mörka chokladen gör att kakan blir kladdigare,mastigare och smakar mer choklad,
vilket iallafall jag gillar!