chokladsugen?

Kladdkaka med mörkchoklad<3


100 gram smör eller margarin
100 gram mörk choklad
2 msk kakao
2 ägg
2msk ljus sirap
1,5 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl 
2 tsk vaniljpulver
1,5 krm salt
1 krm bakpulver


Gör så här:
Vispa upp äggen tillsammans med sockret. Smält chokladen i vattenbad och rör i det smälta smöret eller margarin.
Rör samman torrvarorna i en bunke.
Blanda ner choklad- och smörblandningen i ägg- och sockerblandningen,tillstt sirapen.
Rör sedan ner torrvarorna och rör slätt.
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant.
Grädda i cirka 180 grader i cirka 15-20 minuter tills kakan är genombakad i kanten men kladdig i mitten. (18 minuter brukar vara en lagom tid, men prova dig fram till rätt tid för din ugn!)
Kyl kakan väl-chokladen i kakan behöver tid att stelna innan den går att skära.
Låt gärna vila i kylen under natten.
Dekorera kakan med riven choklad och servera med vispgrädde och kolasås.

Den mörka chokladen gör att kakan blir kladdigare,mastigare och smakar mer choklad,
vilket iallafall jag gillar!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
RSS 2.0